Com cada divendres, els funcionaris de les administracions catalanes han sortit al carrer per manifestar-se en contra de l’aplicació de l’article 155. Aquesta vegada la concentració, que sempre es feia davant de cada conselleria, s’ha traslladat a la plaça de Catalunya. En aquest espai, desenes de persones han representat amb globus grocs un llaç gegant. L’acció coincideix amb el dia que es compleixen quatre mesos de l’empresonament dels líders independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els treballadors de la Generalitat s’han manifestat aquest divendres a la plaça de Catalunya. D’aquesta manera han traslladat les protestes setmanals contra el 155 des de les seus de les conselleries fins al centre de la ciutat. Els funcionaris han mostrat globus grocs i han representat un llaç gegant per rebutjar l’empresonament dels líders independentistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i també pels polítics arrestats, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

Concentració funcionaris 155

Els funcionaris denuncien que, amb el 155 en vigor, les conselleries no tenen marge de decisió perquè tot s’ha de consultar amb Madrid. La Patrícia, treballadora pública de la conselleria de Justícia, ha explicat a betevé que moltes competències han estat delegades i que els contractes públics estan aturats. També han hagut d’adaptar alguns programes informàtics al funcionament del govern central. Tot això, segons la Patrícia, els suposa processos burocràtics molt més llargs. La treballadora afirma que les concentracions periòdiques davant de cada conselleria seguiran fins que es restitueixi el govern i els líders independentistes surtin de la presó.

Concentracio funcionaris 155 llacos grocs

Acte previ a la marxa de mòbils de l’ANC i Òmnium

Precisament aquest divendres, l’ANC i Òmnium Cultural han convocat una marxa en contra de l’empresonament dels líders independentistes que s’iniciarà des de la plaça de Sant Jaume i acabarà a les portes de la presó Model. La caminada sortirà a les set de la tarda i acabarà al voltant de les nou de la nit a la Model, des d’on es faran els parlaments de la protesta. Una de les particularitats de la manifestació és que es farà el recorregut amb telèfons mòbils encesos. També es fa una crida a la gent que no pugui desplaçar-se fins a la manifestació de Barcelona perquè es concentrin a la mateixa hora davant dels ajuntaments de les capitals de comarca del país.