Més de 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert de gom a gom aquest dimarts al vespre la plaça de Sant Jaume en la concentració en suport de les dones andaluses. Diversos col·lectius feministes han convocat l’acte de rebuig a l’acord entre el PP, Cs i els ultradretans Vox, el dia en què ha començat el debat d’investidura del popular Juan Manuel Moreno Bonilla al Parlament andalús.

Asseguren que el pacte posa en perill els drets més fonamentals de les dones així com d’altres col·lectius, com les dones migrades. En aquest sentit, la portaveu de la Xarxa de Dones Feministes, Montserrat Benito, ha destacat que el pacte d’investidura “també és un perill per l’impacte que poden tenir a les dones migrades amb totes les polítiques racistes i xenòfobes d’aquesta aliança de Ciutadans, PP i Vox”.

Durant la concentració a la plaça de Sant Jaume s’han sentit consignes feministes i en contra de Vox. L’ambient ha recordat altres mobilitzacions en favor de les dones, com les que es van viure després de la sentència de La Manada i durant la vaga del 8 de març, ja que entre d’altres, s’ha exigit una vaga de dones com la d’aquell dia. La reivindicació s’ha repetit a totes les capitals de província d’Andalusia, així com a d’altres ciutats espanyoles com Madrid, Bilbao o València. En tots els casos, en suport de la manifestació que ja s’ha fet al matí a les portes de la cambra andalusa, a Sevilla.