Aquest diumenge, la CUP de les Corts havia convocat una caminada festiva per reclamar la desmilitarització del districte. Demanen que els militars marxin de la caserna del Bruc, i que se cedeixi aquest espai a la ciutadania. Des de la CUP asseguren que al barri hi ha una manca d’equipaments municipals, i defensen que les quatre hectàrees que ocupa la caserna es podrien utilitzar com espais per a les associacions, entitats i veïns.

Caserna del Bruc

La caminada ha començat a les 11 h davant del memorial de l’antiga presó de dones de les Corts i tenia previst arribar fins a la caserna, passant prèviament davant la residencia militar logística a Pedralbes i el Palau Reial de Pedralbes. La sorpresa ha estat quan una hora abans, més d’un centenar de persones s’ha concentrat davant del recinte militar per defensar la unitat d’Espanya i donar suport a l’Exèrcit. La contramanifestació ha estat convocada per la plataforma Tabarnia.

Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra han decidit escortar des del principi les dues manifestacions i evitar així que es poguessin trobar en cap moment. Finalment, la CUP ha decidit evitar confrontacions i ha aturat la caminada a Palau Reial.