XAVIER MORÓN, vicesecretari general del SAPOL "Ens sentim assetjats. Les intervencions policials es veuen assetjades per una fita política."

La marxa ha arrencat a la plaça de la Universitat, on ja havia congregat 500 persones. A la capçalera de la manifestació es podia llegir el lema “Tots units per la dignitat, el respecte i la seguretat”. També s’hi podia veure un fèretre amb les gorres dels diversos cossos policials per representar “l’enterrament de la dignitat policial”.

Els manifestants s’han vestit de negre i han portat enganxines identificatives ja que els agents tenen prohibit manifestar-se amb l’uniforme. A més, ha estat una marxa silenciosa, només acompanyada amb música fúnebre.

La mobilització ha arribat minuts abans de les 20 h a la plaça de Sant Jaume, on s’ha entregat el manifest tant a l’Ajuntament com a la Generalitat.

El sindicat majoritari de la Guàrida Urbana, el SAPOL, s’ha sumat a la manifestació, afegint a les demandes dels organitzadors el seu rebuig a les polítiques de la CUP i de Barcelona en Comú. En canvi, el sindicat amb més representació dins dels Mossos d’Esquadra, SAP-UGT, s’ha desmarcat de la convocatòria mentre que l’han secundat les formacions minoritàries.

Precisament, un d’aquests sindicats minoritaris dels Mossos d’Esquadra, l’USPAC, ha estat criticat durament a Twitter després que publiqués aquesta imatge abans de la mobilització.