Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han protestat aquest divendres al matí contra  la visita del rei Felip VI a Barcelona amb una concentració a l’Arc de Triomf. Els CDR han canviat a última hora el lloc de la convocatòria, inicialment previst a l’avinguda del Marquès d’Argentera, per “esquivar el dispositiu policial”, tal com han anunciat a través de Twitter.

Pancarta amb el lema "Sentenciem-los"

La manifestació, en què han participat mig miler de persones, ha avançat pels carrers Princesa i Comerç, fins a arribar a Pla de Palau, a pocs metres de l’Estació de França, on Felip VI ha presidit l’acte d’entrega dels premis Barcelona New Economy Week. La zona, però, estava perimetrada per un ampli dispositiu policial i no hi han pogut accedir.

Pols colors Mossos protesta CDR

A Pla de Palau s’han trobat amb els participants de la cadena humana, convocada per les entitats i els partits independentistes. Durant la concentració, han llençat pots de fum i pintura de colors als agents antiavalots, i també s’han cremat algunes fotografies del monarca i banderes espanyoles.

Després de la marxa del monarca i un cop s’ha dissolt el cordó policial, un grup de manifestants s’ha dirigit cap a l’interior de l’Estació de França, quan el rei ja no hi era. Allà, els Mossos han barrat el pas als concentrats i els han identificat abans de deixar-los sortir. Un cop a fora, un petit grup s’ha dirigit a la via Laietana i la plaça de Catalunya, on alguns han estat també identificats.