Una gran pancarta amb el lema “Defensem Bloc 17” ha encapçalat la protesta que ha avançat pels carrers d’Horta, passant pel túnel de la Rovira, fins arribar a la plaça d’Alfons X. Els manifestants reclamen al BBVA que no vengui l’edifici i que el cedeixi per a ús públic, com ha estat des del 1988.

Des de l’Ajuntament es plantegen adquirir l’immoble perquè són conscients de la necessitat d’espais per a associacions que hi ha al barri. Per això, representants municipals es reuniran dilluns amb l’entitat bancària per abordar la qüestió. Tot i això, la plataforma Defensem el Bloc 17 assegura que, fins ara, han vist predisposició política però no accions.

Els joves que utilitzen el local s’han mostrat molt satisfets per la repercussió mediàtica i social que està tenint el moviment. “Pràcticament tot el barri s’hi ha bolcat“, comenten, “des d’entitats juvenils directament afectades fins a d’altres més grans com els Lluïsos o el Mercat d’Horta”. Ara només esperen que, amb accions com les d’aquest dissabte, les administracions facin tot el possible per evitar el desallotjament. “Sense aquest edifici no tenim alternativa, no hi ha espais municipals a Horta on puguem anar”, lamenta la portaveu de la plataforma Defensem el Bloc 17, Irene García, “i l’Ajuntament tampoc no ens està garantint que, si no tenim aquest local, en puguem tenir un altre“.