Unes 2.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han sortit al carrer per reclamar que es reguli el preu del lloguer davant dels que consideren “desnonaments invisibles” a causa de l’increment dels preus. A la manifestació, convocada per la plataforma BCN No Està en Venda, hi han participat també diverses entitats veïnals, com la PAH. Tots ells han reclamat canvis legislatius i de model de ciutat per evitar l’especulació i la gentrificació.

La gentrificació, l’especulació immobiliària i l’elevat preu del lloguer s’han qüestionat aquest dissabte al carrer. 2.500 persones s’han manifestat per denunciar l’expulsió permanent que, diuen, suporten els veïns a molts barris de la ciutat.

La manifestació l’ha convocada la plataforma Barcelona No Està en Venda, que està integrada per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, el Sindicat de Llogaters, l’Associació de Barris per un Turisme Sostenible i fins a una quarantena de col·lectius i sindicats de barri.

Al llarg del recorregut els manifestants s’han anat aturant en diferents llocs emblemàtics de la ciutat. La primera parada ha estat a la façana de Barcelona Turisme, on diversos activistes han empaperat l’edifici amb cartells contraris amb el model turístic de Barcelona que, segons els manifestants, fa més difícil la vida dels barcelonins i afecta el medi ambient. Les entitats han portat a terme més accions davant d’empreses, administracions i partits que consideren responsables de la situació i per tant, “enemics” dels veïns de la ciutat.

La de Barcelona no ha estat a l’única manifestació que hi hagut aquest dissabte. També s’han convocat concentracions a Palma de Mallorca i València.