Manifestació a Barcelona per defensa l'abortament legal a l'Argentina

Un grup d’activistes del moviment Marea Verda s’ha manifestat aquest dimarts al centre de la ciutat en defensa de la legalització de l’avortament a l’Argentina. Volen que la interrupció voluntària de l’embaràs sigui reconeguda com un dret ja que, asseguren, garanteix una vida digna a les persones que actualment han de recórrer a la clandestinitat. Precisament, aquest dijous es vota al Congrés argentí el projecte de llei que ha de regular l’avortament.

La legislació actual del país sud-americà només permet avortar en cas que l’embaràs sigui fruit d’una violació o si la vida de la mare es troba en perill. Si la llei passa la votació del Congrés encara haurà de ser ratificada pel Senat, que l’any 2018 ja la va rebutjar. A diferència d’aquella ocasió, aquesta vegada el projecte l’ha impulsat el govern.

En el cas de Catalunya, qualsevol dona pot decidir avortar lliurement durant les primeres 14 setmanes de gestació sense donar cap tipus d’explicació. Entre la setmana 14 i la 22 cal un informe mèdic i de la 22 en endavant un comitè clínic hospitalari ha de valorar si hi ha les condicions per fer-ho, vinculades a patologies fetals importants.