(ACN/Redacció) Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte al matí pel centre de Barcelona convocades per la CGT contra la “pujada asfixiant dels preus i la pèrdua del poder adquisitiu”. La protesta ha començat a les 11 h a la Delegació del Govern a Barcelona, és a dir, al carrer de Mallorca. Segons l’organització, ha aplegat 800 persones.

“Els nostres salaris són cada cop més escassos per afrontar les necessitats més bàsiques”, ha assegurat el secretari de comunicació de la CGT Barcelona, Pere Ortiz. “Salaris baixos que contrasten amb els enormes beneficis que obtenen les grans empreses. L’única solució passa per mobilitzar-se”, ha continuat Ortiz.

El sindicat ha convocat la mobilització arran de la impossibilitat d'”estar callats mentre l’habitatge s’encareix sense límits, els serveis bàsics com la llum i el gas estan pels núvols i porten cada vegada més persones a la pobresa i indigència”. Mentre això passa, denuncia la CGT, “bancs, energètiques i grans empreses obtenen beneficis enormes”.

Una crisi transversal

El sindicat assegura que lluita “a tots els sectors” empresarials per “combatre aquesta situació i posar fi a la impunitat del liberalisme econòmic basat en la depredació i l’egoisme”. A més, lamenten que actualment tenir feina “no garanteix tenir mitjans econòmics per viure, ja que la majoria de la classe treballadora subsisteix amb salaris de misèria“.