Aquest dissabte més de de 400 manifestants s’han concentrat als Jardinets de Gràcia per donar suport a sis persones acusades de delictes d’odi contra un grup d’ultres d’extremadreta el 2013. Aquest mes seran jutjades sota la demanda de 17 anys de presó per part de la fiscalia. Els assistents també han protestat contra la “permissivitat” policial amb què, diuen, “se celebren actes d’exaltació feixista” cada 12 d’octubre.

Els manifestants creuen que la demanda de pena és “desmesurada” per unes “suposades agressions”. Diuen que els fets només estan sostinguts pel testimoni dels Mossos d’Esquadra “basant-se en fitxers policials”. Els judicis se celebraran els dies 15, 22 i 29 de novembre. Durant aquests quatre anys, els encausats han hagut d’anar periòdicament a signar a la Ciutat de la Justícia i els ha estat prohibit participar en activitats polítiques a la via pública a Catalunya.

L’organització Arran també ha donat suport a la convocatòria.

Els fets del 2013

Els joves són imputats per un incident que va passar el 12 d’octubre del 2013, quan un grup ultradretà que venia de l’acte de celebració del Dia de la Hispanitat a Montjuïc es va trobar amb un altre d’antifeixista. Després de discutir, les dues faccions van arribar a les mans a la carretera de la Bordeta. Segons els organitzadors de la manifestació, la versió dels Mossos d’Esquadra descrivia els ultres com uns “joves que prenien unes consumicions en una terrassa d’un bar, després d’assistir a un acte a la muntanya de Montjuïc”. Finalment, sis persones del grup antifeixista han estat imputades. Algunes d’elles han hagut de passar tres dies detingudes i, fins i tot, un mes a la presó.