La Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Fedaia) denuncia que els pressupostos de la Generalitat els han generat “un important malestar” i reclama que es modifiquin per destinar 90 milions d’euros a revertir les retallades dels últims 10 anys i 40 milions més pel desplegament del model dels Serveis d’Intervenció Socioeducatiu (SIS). Lamenten que en aquests pressupostos no hi hagi cap partida destinada a cobrir les necessitats que consideren que té el sector.

Aquest dilluns han fet pública aquesta denúncia a través d’un manifest sota el lema “Omplim motxilles d’oportunitats“. Asseguren que és només el primer pas d’una mobilització que serà “creixent i permanent”.

Precarietat labora i inestabilitat dels projectes

La Fedaia lamenta que des del 2008 la crisi econòmica ha fet créixer les desigualtats socials i que, per tant, hi ha més persones en situació de pobresa o en risc de patir-ne. A això s’hi suma que les administracions públiques també han retallat els recursos destinats a l’atenció a les persones i que només les entitats han ampliat la seva cobertura per donar resposta a les necessitats socials.

Però consideren que ara estan en una “situació límit“, ja que la retallada dels recursos sumada a l’ampliació de la cobertura els ha comportat un empitjorament dels salaris i de les condicions laborals dels treballadors. A més, també s’ha posat en risc l’estabilitat de les entitats. Creuen que la inversió que reclamen és necessària per fer sostenibles els projectes i serveis que ofereixen i per poder treballar en bones condicions.