“Avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l’Audiència Nacional espanyola no només són injustes, sinó que també són il·legals“, contenia aquest manifest. També s’ha fet una crida a Europa assegurant que quan la democràcia és vulnerada en un país “tot el món ho pateix”.

Les entitat sobiranistes Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural s’havien expressat prèviament sobre l’empresonament dels dos Jordis. El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, han qualificat els presidents de les dues entitats de “presos polítics“.

Alcoberro s’ha volgut dirigir als assistents. “En l’acte judicial pel qual han anat a la presó, la jutgessa al·lega com a motiu la possibilitat que, si fossin al carrer, reincidissin en els seus suposats delictes. Només cal que mirem aquesta multitud per saber que qui reincidirem som nosaltres“, ha dit amb contundència, una afirmació que ha rebut els aplaudiments i els crits dels concentrats.

El portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha advertit: “Estem fotuts, però determinats“. En aquest sentit, ha destacat que la “revolució” que va començar al carrer, “aquí, als carrers, acabarà”.  També ha demanat serenitat i calma en les mobilitzacions que hi poden haver els pròxims dies.