L’any passat es van registrar al telèfon d’atenció de violència masclista un total de 9.227 trucades, fet que suposa 769 trucades al mes. Les dades estan molt “estabilitzades”, segons l’Institut Català de les Dones, perquè el 2013 es van rebre 9.050 trucades. Les dades de 2014 destaquen que majoritàriament les trucades són per violència masclista en la parella: en el 68% casos es tracta de la parella actual i, en el 32%, de l’exparella. La resta de trucades són per violència familiar, social i laboral.
La majoria de dones ateses, el 94,6%, són per violència psicològica, un 35,1% per violència física, un 8% per violència econòmica i en un 2,8% per violència i abusos sexuals. L’estudi constata que el 56% de les dones conviuen amb l’agressor i, dins d’aquest grup, el 27% té menors d’edat vivint dins el nucli familiar, víctimes d’aquesta violència.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha destacat la “confidencialitat” de la trucada (que és anònima) perquè les dones no han de donar les dades: “Facilita que les dones hi truquin i s’informin i avancin en el procés que han de fer per superar la situació de violència masclista”, ha afirmat Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD). Des d’aquesta institució s’assegura que el servei -que es va posar en marxa el 2001- encara s’ha de difondre més a tot el territori.