La tranquil·litat que tenien els veïns del carrer de Brussel·les, al Guinardó, es va acabar fa tres mesos amb l’ocupació fa tres mesos d’un solar que hi ha al número 20, a tocar de casa seva. Asseguren que des que dues parelles de joves s’hi van instal·lar, hi ha brutícia, soroll -també de nit-, sexe a la vista i enfrontaments. La llista de greuges que tenen és llarga i també inclou problemes amb els gossos dels ocupes, els quals, asseguren, van deixar malferit un gat i han espantat la resta. Tot i les reiterades queixes a la policia i l’Administració, el conflicte persisteix.

Increpen i s’enfronten amb els veïns

La Meritxell, veïna del carrer de Brussel·les, es queixa del conflicte amb els gossos dels ocupes: “Ataquen els gats”, assegura. La Ivette, que viu a la mateixa finca, afegeix que quan un veí es va encarar amb els ocupes perquè un dels gossos havia ferit greument un gat, “li va llançar pedres”. A banda d’enfrontaments, també denuncien que “tenen relacions sexuals a la vista de tothom” i que generen molta brutícia. “Tenim problemes de ratolins“, afirma l’Alicia, una altra veu crítica amb els problemes de convivència que genera l’ocupació.

Queixes a l’Ajuntament, Mossos i síndic de greuges

Poc després que s’instal·lessin al solar els veïns van trucar a la Guàrdia Urbana i, segons el testimoni de les veïnes, els van dir que en 48 hores els farien fora perquè era un terreny de l’Ajuntament. “Però això mai no ha passat”. Segons la Ivette, s’han queixat reiterades vegades a l’Ajuntament, al síndic de greuges de Barcelona i als Mossos d’Esquadra, però “ningú no hi posa solució”.