Ha estat una troballa curiosa, però que ha durat poc més de 48 hores. Aquest dimarts tres cartells en què s’anunciaven pel·lícules dels anys 60, ha sorprès els usuaris de l’estació de Maragall de l’L5. Dos dies després, però, ja han estat esquinçats. Es tracta d’uns cartells publicitaris que fins ara estaven ocults darrere d’una persiana i que corresponien a l’antic cinema Victoria, que s’ubicava al passeig de Fabra i Puig.

Els cartells promocionaven dues pel·lícules de l’època: ‘Las novias de Fu Manchú’ i ‘Digan lo que digan’. També hi havia un altre en què s’anunciava la sala Victoria, que va obrir a la ciutat el 1958 i va tancar el 1996.

Trencats i esquinçats

Fonts de TMB han afirmat que es desconeix qui és el responsable o responsables d’haver malmès els cartells. Les imatges, que ja estaven tocades pel pas dels temps, han quedat esquinçades. En el cas del cartell en què s’anunciava l’estrena de la pel·lícula ‘Digan lo que digan’ (1968), se n’ha trencat la part on es veia la imatge del cantant Raphael. El film recull un dels himnes de l’artista ‘Mi gran noche’.

L’altra pel·lícula que es promocionava era ‘Las novias de Fu Manchú’ (1966), protagonitzada per Christopher Lee. En aquest cas se n’han endut la part inferior esquerra.