L’Associació de Veïns de la Zona Universitària i la Coordinadora de Veïns de Mejía Lequerica han manifestat el seu rebuig i malestar pel nou escenari de la Mercè 2022, ubicat al carrer de Martí i Franquès, al barri de Pedralbes. L’escenari Els 40 —inclòs concretament en el Música Mercè— acollirà cinc concerts entre dos quarts de vuit del vespre i les tres de la matinada amb actuacions de Miki Núñez, Lola Índigo i Doctor Prats, entre d’altres.

Concerts de la Mercè 2022: les propostes als diferents escenaris
Del 23 al 26 de setembre, diferents espais de Barcelona s’ompliran d’espectacles musicals gratuïts

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en una trobada amb veïns, l’Institut de Cultura de Barcelona signarà un conveni de col·laboració amb el Grup Prisa per a la producció d’aquests concerts. Es tracta d’un dels tres nous escenaris que s’afegeixen a la Festa Major per tal de descentralitzar-ne les celebracions.

Lamenten manca de transparència i asseguren que en patiran les conseqüències

Algunes entitats veïnals s’han mostrat en desacord amb la iniciativa i acusen l’Ajuntament de no haver-los informat prou del nou emplaçament dels concerts de la Mercè. Felisa Marco, de la Coordinadora de Veïns de Mejía Lequerica, assegura que “les Corts no necessita aquests macroconcerts” i afegeix que hi haurà “30.000 persones” fins a les tres de la matinada o més. Afegeix que això no és “dinamitzar”.

L’Associació de Veïns de la Zona Universitària, Josep Maria Guillumet, lamenta que “no hi ha hagut cap participació de les entitats veïnals en aquest projecte”, que qualifica de “macrofestival”, i demana informació sobre quina aportació farà Prisa per tal de poder “fer el seu negoci” en aquest espai públic. Cita com a precedents els concerts als Jardins de Pedrables, una queixa reiterada d’aquesta entitat veïnal. Guillumet afegeix que el soroll afectarà els veïns perquè l’escenari estarà enfocat cap a la Diagonal.

El districte, satisfet d’acollir un concert de la Festa Major

Fonts municipals asseguren a betevé que al districte de les Corts hi ha satisfacció pel fet que un dels nous escenaris de les Festes de la Mercè 2022 s’ubiqui en aquesta zona, el Campus Sud, un espai que es vol revitalitzar i que està en procés de transformació. Afegeixen que van obrir un procés de participació i que altres entitats i actors van demanar activitats en aquella zona. També que han explicat a la Coordinadora d’Entitats de les Corts els detalls del concert i que els assistents a la trobada es van mostrar dividits, uns molt a favor i d’altres en contra.

La ronda de Sant Antoni també acollirà actes aquestes festes

La llosa de la Ronda de Sant Antoni també tindrà programació musical pròpia per la Festa Major de la ciutat. Hi haurà dos espais, un amb una oferta gastronòmica sostenible i de qualitat i un espai de xerrades i tallers familiars. Ha tingut una bona acollida, però mentre La Plataforma pro pacificació Ronda Sant Antoni n’està molt contenta, la Plataforma d’afectats Llosa de Sant Antoni, no vol que l’organització d’activitats en aquest punt sigui un continu.

El que no ha agradat és que no es tingués en compte el barri per programar les activitats. El president de Sant Antoni Comerç, Jordi Arias, lamenta que no es convidés a participar els establiments especialitzats en gastronomia sostenible.