quarta dosi vacuna covid
Foto: Adrià Crehuet Cano

La quarta dosi de la vacuna de la covid es començarà a administrar a la tardor de 2022 a aquelles persones que tinguin 80 anys o més. Així ho ha pronosticat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, al programa’ Cafè d’idees’ d’RTVE. El Govern espanyol va aprovar l’administració de la quarta dosi el mes de gener passat, però només per a les persones més vulnerables. És a dir, que només podien rebre aquest vaccí de record les persones trasplantades, amb càncer, VIH, síndrome de Down i immunodeprimides.

Precisament aquest dijous l’OMS va descartar l’administració d’aquesta quarta dosi per a tota la població general i, per ara, limitar-la només als col·lectius previstos. A banda, fins ara també poden rebre la quarta dosi de la vacuna aquelles persones que justifiquin un viatge internacional per motius laborals o d’estudis.

Més de sis mesos de la tercera dosi

Fa més de sis mesos que les persones majors de 70 anys van començar a rebre la tercera dosi de la vacuna de la covid. Va ser a finals d’octubre del 2021 quan es va fer la crida per inocular la primera dosi de record per al col·lectiu de persones grans que ja havien rebut prèviament la pauta completa.

L’anunci de l’administració de la quarta dosi per a la gent gran arriba després que diverses veus hagin alertat que, darrerament, aquest col·lectiu està perdent la immunitat. De fet, experts com el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, s’hi havien mostrat a favor, i la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, pronosticava que l’anunci de la quarta dosi arribaria de forma imminent per a aquests col·lectius.