El Departament de Salut vol accelerar l’administració de les dosis de reforç de la covid, en un moment en què continua el repunt de contagis i, a més, hi ha el perill de l’arribada de la nova variant òmicron, més transmissible. Per aconseguir-ho, torna a reactivar els punts massius de vacunació, o en reforça els ja existents com el de Fira de Barcelona, i també demana a la població recuperar la cita a través del web per anar-se a vacunar.

Es reactiva el web vacunacovid.cat

Fins ara, la dosi de reforç s’administrava als centres d’atenció primària, que eren els que avisaven els usuaris que ja es podien vacunar. A partir d’aquest dimecres, però, Salut vol tornar a prioritzar la cita prèvia en els punts de vacunació per alleugerir la càrrega de feina dels ambulatoris, i accelerar l’administració de dosis. Així, a partir d’aquesta tarda, les persones més grans de 65 anys ja podran demanar cita per vacunar-se al web vacunacovid.cat. També podran demanar cita per rebre la segona dosi els vacunats amb Janssen.

Tot i que les persones de 60 a 64 anys també estan cridades a rebre la dosi de reforç del vaccí, de moment no se’ls habilita la possibilitat de poder demanar cita prèvia i només ho poden fer als centres d’atenció primària. Un cop avanci la vacunació dels majors de 65 anys, Salut preveu ampliar-los també l’opció de fer el tràmit en línia.

Es reforça el punt de vacunació de la Fira de Barcelona

Per poder accelerar el ritme de vacunació, Salut també està reactivant els punts de vacunació poblacional per tot Catalunya. A banda, també es reforcen els que no s’havien tancat, com el de Fira de Barcelona, que s’havia adequat a la menor demanda de vacunes però que, a partir d’ara, incrementarà el nombre de dosis a administrar.

Es manté la vacunació sense cita prèvia

Salut també vol mantenir la “vacunació espontània”, és a dir, d’aquelles persones que no tenen cita. “És molt important pescar tota la gent que ja hauria d’estar vacunada”, reconeix la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel. Aquesta vacunació sense cita es podrà fer als punts poblacionals i també als centres d’atenció primària. “Hi ha molta gent encara pendent de la primera i la segona dosi”, reconeix.