retorn presencial aules

(ACN) La presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid, Magda Campins, veu “una mica imprudent” retirar les quarantenes a infantil i primària si no s’arriba a cinc contagis a l’aula. En declaracions a RAC1, ha defensat mantenir les escoles obertes i plantejar el debat de les quarantenes però ha afegit que eliminar-les en plena sisena onada i després de Nadal pot incrementar transmissibilitat del virus.

Partidària d’allargar les restriccions

D’altra banda, ha valorat que les restriccions vigents a Catalunya “han vingut per quedar-se un temps” i ha augurat que serà necessari mantenir-les “unes quantes setmanes més”, fins que s’observi l’impacte en hospitalitzacions.

Diversos experts han afirmat que el pic de la sisena onada es podria produir d’aquí a uns 10 dies. Tot i això, han alertat que l’efecte en hospitalitzacions vindrà més tard. La investigadora del BIOCOMSC Clara Prats ha assegurat també a Catalunya Ràdio que aquest pic “està a la vora”, sempre que la tornada a la rutina, entre d’altres, a les escoles, no comporti un gran canvi.

Sobre l’anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, d’un pla de gestió de la covid quan la incidència ja no sigui pandèmica (i s’assimili a la d’una grip), els experts ho valoren positivament, però alerten que el missatge que ha de quedar clar és que no s’està encara en aquest estadi. Daniel Prieto-Alhambra ha dit a RAC1 que el pas d’epidèmia a endèmia es pugui produir “en els propers tres o sis mesos”. Tot i això, ha insistit que es desconeix si això serà així i que el més important és mantenir la prudència.