L'operació s'ha fet amb un objectiu molt clar: desmantellar els Black Panther, una banda llatinoamericana integrada bàsicament per dominicans i que, en els últims anys, havia guanyat molt terreny. Sobretot, a zones com l'Hospitalet, on els agents han detingut un dels suposats líders del grup. L'altre l'han arrestat a Esplugues de Llobregat. Segons els Mossos, ells eren els encarregats de prendre totes les decisions. Els Black Panther estan considerats com una banda molt agressiva i violenta. De fet, se'ls imputen des d'intents d'homicidi fins a segrestos. Els agents també han entrat en aquesta finca del carrer de Daoíz i Velasco. Els agents hi han detingut un jove i han decomissat, entre d'altres, dues plantes de marihuana de grans dimensions. Molts dels veïns de la zona no s'han assabentat de res fins que no han vist el cotxe de la policia a fora. "Han venido de madrugada." "Yo he visto solo los coches de los Mossos y poco más." A hores d'ara la investigació continua oberta. Segons els Mossos, la banda es dedicava bàsicament al tràfic de drogues. Concretament, de marihuana. De moment, s'han fet una vintena d'escorcolls i hi ha 25 persones detingudes. S'espera que en els propers dies passin a disposició judicial.

La Divisió  d’Investigació Criminal, juntament amb la Unitat de Grups Organitzats dels Mossos d’Esquadra, han iniciat aquest dimarts de matinada una gran operació contra les bandes llatinoamericanes a Barcelona i l’àrea metropolitana. Durant l’operació s’han escorcollat una vintena de locals i pisos a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. En l’operatiu contra la banda dels Black Panthers hi han participat més de 150 agents de la policia catalana, entre els quals hi ha membres de les unitats d’Investigació, la Unitat Canina, el Grup Especial d’Intervenció (GEI) i l’Àrea Regional de Recursos Operatius. Els Mossos d’Esquadra han confirmat 25 detencions i també una vintena d’escorcolls que ja s’han acabat d’efectuar.

Els Mossos d’Esquadra han escapçat amb aquesta operació la banda juvenil Black Panthers. Els detinguts són suposats integrants de la banda, entre els quals sembla que es troben també els principals líders. La d’aquest dimarts ha estat una de les majors operacions policials a Catalunya contra les bandes llatinoamericanes. A banda dels 25 detinguts hi ha dues persones més imputades. Els arrestats fins aquest dimarts al migdia estan acusats, entre d’altres, dels delictes d’associació il·lícita, tràfic de drogues, retenció il·legal, extorsió i temptativa d’homicidi. La dels Black Panthers és una banda organitzada de manera jeràrquica, integrada per joves principalment d’origen dominicà i especialitzada en tràfic de drogues.

L’operació s’ha portat a terme a Barcelona i poblacions de l’àrea metropolitana, però els tentacles policials han arribat a Saragossa, on la Policia Nacional ha actuat a instàncies dels Mossos d’Esquadra. Els Mossos d’Esquadra calculen que a Catalunya les bandes juvenils violentes d’origen llatinoamericà tenen uns 2.500 integrants. Una de les principals preocupacions de la policia catalana és que les bandes amb menys efectius i menys conegudes, entre les quals es podria situar els Black Panthers, hagin iniciat un procés de mutació i estiguin començant a professionalitzar-se en el crim organitzat mitjançant les drogues i l’extorsió.