Encara queden alguns telèfons públics a Barcelona. Només hi ha, però, una única cabina telefònica tancada a tota la ciutat. La trobem al carrer del Lledoner, al barri de Sant Genís dels Agudells. Ara una veïna de l’Eixample ha iniciat una campanya de recollida de signatures per reclamar-ne la preservació com a element d’interès. N’ha recollit pràcticament 1.500 des de l’octubre utilitzant la plataforma Change.org. Les presentarà a Telefónica, la companyia responsable de la cabina, i a l’Ajuntament.

Està preparant, també, una acció solidària: una intervenció artística que possibiliti als assistents fer servir la cabina una última vegada de manera que els diners de cada trucada serveixin per finançar algun projecte solidari o ONG com, per exemple, Arrels Fundació, que treballa amb persones sense sostre. És possible que s’hagi d’afanyar per dur-la a terme. L’any passat va finalitzar l’obligació de garantir que hi hagi telèfons públics, recollida en un decret llei.

De moment, però, sembla que la cabina telefònica es quedarà uns dies més a Sant Genís. Com a mínim, uns operaris encara hi fan feines de manteniment.