“25 anys caminant plegats” estarà oberta al públic al Zoo de Barcelona (Parc de la Ciutadella s/n), a l’emblemàtic Espai goril·les, fins al proper diumenge 24 de gener, en horari de 10 a 17 h. Pretén donar a conèixer a tota la societat la feina que es realitza a l’ONCE i la tasca que duen a terme els 1.056 gossos pigall en actiu que treballen al costat de les persones cegues, 200 a Catalunya.

L’exposició mostra com els gossos d’assistència estan capacitats per evitar obstacles fixos i mòbils; avisar l’usuari d’encreuaments i graons; buscar passos de vianants, entrades i sortides de tot tipus d’establiments, i fins i tot localitzar escales o parades d’autobús.

El delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau, ha assegurat que aquest gossos “permeten que les persones cegues tinguin plena autonomia per accedir a tots els llocs i facilitar la seva mobilitat i qualitat de vida”. També ha destacat que malgrat que hi ha una llei catalana, la 19/2009, del 26 de novembre, sobre gossos pigall, a vegades “lamentablement no sempre es compleix i es denega l’accés del gos pigall en llocs concrets“.