L’acte per homenatjar qui va ser l’últim conseller en cap ha començat abans de les 9 h, quan els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet la seva ofrena floral. Les comitives del govern de la Generalitat i la corporació municipal, encapçalades pel president Artur Mas i l’alcalde Trias respectivament, han seguit l’homenatge iniciat pels cossos policials.

Els principals partits polítics —a excepció de PP i Ciutadans— han participat també a l’ofrena, com també ho han fet desenes d’entitats culturals i socials. Com és tradició, els clubs esportius també han homenatjat Rafael Casanova. Tot i que el matí ha transcorregut amb tranquil·litat, s’han viscut alguns moments de tensió entre el públic amb la compareixença de formacions com Plataforma per Catalunya o la d’una associació que, a més de senyeres, portava banderes espanyoles.

La taca negra l’ha posada un espontani vestit de militar, que ha cremat una estelada i un mocador palestí. L’home ha estat retirat pels Mossos d’Esquadra sense oposar resistència.

Podeu recuperar el seguiment en directe de l’ofrena que hem fet al btvnoticies.cat en aquest enllaç.