L’objectiu de la investigació són diversos alts càrrecs de l’Agència Catalana de l’Aigua, durant els anys en què la conselleria de Medi Ambient era responsabilitat directa d’ICV-EUiA. L’Oficina Antifrau investiga l’exconseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar; l’exsecretari general del Departament, Eduard Pallejà; l’exdirectora de Serveis de la conselleria, Elisenda Rius; i l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol.

S’investiga si qualsevol d’aquests alts càrrecs van incórrer en alguna incompatibilitat per treballar o col·laborar amb l’empresa Aigües de Barcelona (Agbar). En aquest període, el Departament de Medi Ambient va adjudicar obres a l’empresa per valor de 182 milions d’euros.

Segons publica aquest dilluns el diari ‘El Mundo’, la relació professional que van establir els càrrecs públics, podria contravenir a la legislació que preveu un període mínim de dos anys durant el qual els antics alts càrrecs no es poden vincular a cap empresa relacionada amb la seva activitat política.  Segons el diari, Francesc Baltasar assessora actualment Agbar a través d’una consultora externa.

“Tranquil·litat” a ICV-EUiA

La portaveu d’ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha explicat en roda de premsa que des del seu partit “estan plenament tranquils” davant les investigacions que ha obert l’Oficina Antifrau, perquè no hi veu “indicis d’il·legalitat”. Ortiz ha mostrat la seva confiança que la situació s’aclareixi amb celeritat.