Nou pas per a la reurbanització dels entorns del Mercat del Born. El projecte que s'ha aprovat de forma inicial, preveu actuar en el tram del carrer del Comerç, just davant del mercat i també a la placeta del Born. En total, una superfície de 5.200 metres quadrats. Si el projecte queda definitivament aprovat les obres podrien començar cap a la primavera. Està previst que els treballs durin aproximadament sis mesos. Amb un cost de més d'1.800.000 euros, el projecte preveu instal·lar un nou paviment al voltant del mercat, amb un dibuix superficial que reprodueix el traç de la ciutat de l'any 1.700. També s'hi col·locarà nou mobiliari urbà i nou arbrat. Les obres s'afegeixen a les de la primera fase, ja en marxa i que afecten els carrers de la Ribera, Fusina i el passatge Comercial. L'objectiu de l'Ajuntament és crear una plataforma única al voltant del mercat, fins al passeig del Born, que serveixi per als vianants, les terrasses dels restaurants i per a esdeveniments exporàdics de caràcter social, cultural o lúdic. Una reforma lligada a la reconversió del mercat en El Born Centre Cultural. Un espai que obrirà portes l'11 de setembre de 2013.

El projecte corresponent a la segona fase de les obres dels voltants del Mercat del Born tira endavant. L’executiu municipal n’ha aprovat el pla d’obres, que té un pressupost d’1.843.669 euros i que executarà l’empresa BIMSA en un termini de sis mesos.

Es treballarà des del punt de vista urbanístic en una superfície total de 5.208 metres quadrats, que inclouran el carrer del Comerç i la placeta del Born. La proposta d’urbanització consisteix a crear una plataforma única des de la primera fase d’urbanització fins a l’arrencada del passeig del Born, concebuda com un espai buit a un sol nivell, sense aparcament en superfície i pensat per donar resposta a usos com el passeig per a vianants, les terrasses de bars i restaurants i esdeveniments esporàdics.

En les obres també es modificarà la pavimentació de la zona, el mobiliari urbà i les xarxes existents (drenatge pluvial, telecomunicacions, etcètera) així com la renovació de l’enllumenat públic.