Un home d’entre 41 i 65 anys i amb contusions lleus. Aquest és el perfil del ferit per les càrregues policials durant l’1 d’octubre. El Departament de Salut ha fet públic aquest divendres un informe amb el balanç de les persones ateses als centres públics entre l’1 i el 4 d’octubre. Salut també concreta que dels 991 ferits atesos el dia de la votació, 23 eren majors de 79 anys i dos eren menors d’11 anys.

En total, entre l’1 i el 4 d’octubre, els CAP i els hospitals van atendre 1.066 persones, 340 dels quals a Barcelona. El dia de la votació Barcelona va concentrar el 32 % dels ferits. El 48 % dels ferits tenien entre 41 i 65 anys i el 40 % entre 18 i 40 anys. El 10 % restant eren majors de 65 anys i només el 2 % eren menors d’edat.

La majoria dels ferits, el 82,5 %, van patir contusions i la majoria dels diagnòstics van ser lleus (83 %). En total hi van haver cinc ferits greus, dels quals un és un home ferit a l’ull per una pilota de goma a Barcelona i l’altre, un home que va tenir un infart en un col·legi a Lleida. Els altres tres són casos de traumatisme. També hi va haver 36 casos de lipotímia o hipotensió i 28 crisis d’angoixa o ansietat.

Segons l’informe de Salut, dels cossos de seguretat hi va haver nou agents de la policia espanyola ferits, dos de la Guàrdia Civil i un dels Mossos d’Esquadra.

“S’acabarà de manera rotunda la indignitat de posar en dubte la xifra”

El conseller de Salut, Toni Comín, s’ha mostrat confiat a què amb la publicació de l’informe, “s’acabarà de manera rotunda la indignitat de posar en dubte la xifra de les persones ateses pels nostres metges”. Comín ha assegurat que a qui s’està “ofenent” no és al departament, sinó als professionals sanitaris i als ferits.