La dona que va provocar dimecres passat l’aterratge d’un avió procedent del Marroc fingint que estava de part ha quedat en llibertat provisional. Aquest dijous la detinguda s’ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutjat de guàrdia, i ara serà el jutjat d’instrucció número 4, que és a qui li correspon la causa, el que tornarà a avaluar la situació processal de la dona, investigada pels delictes de desordre públic i afavoriment de la immigració il·legal.

En llibertat provisional i sense passaport

A més d’acordat llibertat provisional per a la detinguda, la jutgessa li ha retirat el passaport i li prohibeix sortir del país. La commina també a personar-se diàriament davant l’autoritat judicial del Prat.

Una fugida amb un part fingit

La dona que viatjava en un avió que feia el trajecte entre Casablanca i Istanbul va fingir un part per ajudar a fugir 28 persones que es trobaven dins de l’aparell. Tot va passar dimecres, quan els comandaments de l’avió van demanar poder fer un aterratge d’emergència a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelonael Prat per atendre la passatgera.

Quan la dona va desembarcar, però, un grup de 28 persones van sortir de l’avió i van intentar fugir. A la dona, embarassada, se la va traslladar a l’Hospital de Sant Joan de Déu, però no li van trobar indicis d’estar de part. Les autoritats encara busquen 14 dels passatgers que van fugir.