MARTA FARRÉ, donant de llet materna "Vaig tenir bessones i tenia molta llet. Com que a les nenes els va agafar un problema amb la proteïna de vaca i no sabíem si podien menjar llet de la meva o no; com que en tenia tanta, vaig dir 'doncs la donaré i així servirà per als nens prematurs o per a qui faci falta'." ANNA RIBERLOA, neonatòloga de l'Hospital Sant Joan de Déu "Mentre la mare s'està preparant per donar la llet i fer l'extracció, que tenim llet de banc, de donant, i que els podem donar i els aconsellem de donar-la per començar l'alimentació com abans millor."

La iniciativa de fer aquesta trobada ha sorgit de les mateixes mares donants, que van expressar l’interès de conèixer els nadons que es beneficien de les donacions altruistes de llet.

La celebració ha coincidit amb el tercer aniversari de la creació del Banc de Llet Materna, un servei del Banc de Sang i Teixits que té com a objectiu assegurar l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare. Des del Banc de Llet remarquen com d’important és que n’augmentin les donacions.

Aquesta llet va dirigida a nadons prematurs extrems, és a dir, els que pesen menys d’un quilo i mig o tenen 32 setmanes o menys. En aquests tres anys d’activitat del banc, 536 nadons han rebut llet de 916 mares donants.