Segons ha explicat a BTV la mateixa persona que ha donat l'alerta a un treballadora del Zoo, un home de mitjana edat, vestit de camuflatge i amb una motxilla, ha entrat a la zona dels lleons. Primer ha saltat la tanca, després ha creuat la gespa, ha travessat la passarel·la que separa la instal·lació dels tigres i els lleons, i finalment s'ha enfilat per aquesta reixa. Ha estat aleshores quan un dels felins l'ha fet caure a la fossa. CARME GÓMEZ "Just en el moment en què la lleona s'ha tirat a sobre, jo amb els dos nens m'he posat a cridar i davant just de la gàbia de les lleones hi havia una guingueta i com he pogut a la noia li he dit: corre, corre, avisa a seguretat que un home s'ha tirat a la gàbia de les lleones." El personal del Zoo ha intentat allunyar en un primer moment els tres lleons, però no ha estat fins que han arribat els bombers que han aconseguit rescatar-lo. Els felins l'havien arrossegat fins a un túnel de servei, fet que n'ha facilitat el rescat. HÉCTOR CARMONA, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "Mitjançant uns extintors i aigua els hem pogut separar, hem tret a la persona i el SEM s'ha fet càrrec d'ell conjuntament amb el sanitari nostre de bombers." L'home ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron en estat molt greu, tot i que no es tem per la seva vida. Des del zoo insisteixen que és la primera vegada que es produeix un incident d'aquestes característiques i que el ferit ha entrat de manera voluntària. IGNASI ARMENGOL, director general de Barcelona Serveis Municipals "Ha volgut accedir voluntàriament, no ha saltat a la fossa, sinò que ha entrat per les tanques i ha arribat fins a les roques que hi ha a dins de la instal·lació de forma voluntària." En l'operatiu hi han participat agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, Bombers i una unitat d'emergències mèdiques. La policia ha establert un perímetre de seguretat al voltant de la zona dels lleons, tot i que l'activitat a la resta del Zoo no s'ha aturat en cap moment. L'home ha estat identificat com la mateixa persona que fa només dotze dies es va penjar de la façana de La Pedrera amb simbologia nazi i missatges contra l'avortament. També el veieu en aquestes imatges. Van ser enregistrades l'11 de setembre quan va cremar una estelada davant del monument a Rafael Casanova.

Segons diversos testimonis, poc després de les 12 h, en Justo ha saltat la tanca de protecció de la zona on conviuen tigres i lleons i, després de travessar la franja de gespa, s’ha ficat on es troben els animals. Mentre s’hi apropava, el públic l’anava escridassant perquè no ho fes. Però ell ha seguit endavant i s’ha intentat enfilar a una bastida que hi ha entre les roques. Finalment, un lleó i dues lleones l’han atacat, caient a la fossa, i l’han ferit de gravetat. Són tres dels cinc lleons que viuen dins d’aquest recinte.

Per poder salvar l’home, que té 47 anys, els treballadors del Zoo de Barcelona han hagut d’entrar a la zona dels lleons amb grans trossos de carn, per tal de captar l’atenció dels animals que l’estaven atacant. Els Bombers de Barcelona, que hi han traslladat tres dotacions, també han fet servir mànegues d’aigua per intentar separar els animals de la presa. Quan ho han aconseguit, han tret en Justo de la fossa dels lleons a través d’un túnel subterrani de servei, que hi dóna accés. Els mateixos lleons havien arrossegat en Justo cap a aquest túnel, on ha estat més fàcil dispersar-los.

Un cop rescatat, l’home ha estat atès per una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques. L’havien mossegat i tenia esgarrinxades per tot el cos. Un cop estabilitzat, amb ferides molt greus, l’han traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron, on es troba ingressat en estat crític.

Els Mossos d’Esquadra investiguen com i per què s’ha llançat aquest home al recinte dels lleons. Per començar, han d’intentar recuperar la motxilla que duia en Justo, que ha quedat en mans dels animals quan l’home ha estat rescatat. Els operaris del zoo esperen que els lleons es retirin per poder agafar-la.

Durant tota aquesta estona, aquest sector del Zoo de Barcelona s’ha tancat al públic. Els testimonis que ho han vist han estat retirats darrere d’un cordó de seguretat pel personal del Zoo i la Guàrdia Urbana. De fet, els visitants, molts amb nens, han marxat esgarrifats en veure que els lleons atacaven en Justo després de la temerària incursió.

Es tracta del mateix personatge que l’11 de setembre passat es va colar en l’ofrena floral davant del monument de Rafael Casanova i va cremar una estelada i un mocador palestí. El 23 de novembre, va escalar la bastida que cobreix la façana de La Pedrera i hi va penjar símbols nazis i missatges en contra de l’avortament.