Escultura Francesc Cambó amb pintura rosa

L’escultura de bronze de Francesc Cambó, ubicada a la via Laietana amb el carrer de les Jonqueres, ha resultat malmesa. Algú hi ha abocat pintura de color rosa i aquest dilluns al matí els serveis municipals de neteja hi estaven treballant per eliminar-la. L’obra va ser pintada el dissabte, 1 de maig, durant la manifestació de la taula sindical, tal com mostren les imatges difoses per alguns usuaris.

El monument homenatja el polític i financer que va ser líder de la Lliga Regionalista, i que va formar part del Govern espanyol en dues ocasions com a ministre. Tenia la seva residència molt a prop, al número 30 de la mateixa via Laietana. Fins al gener passat hi vivia encara la seva filla, la mecenes Helena Cambó, que va morir als 91 anys a principis d’any.

A Barcelona, Cambó va ser víctima d’un atemptat mentre es dirigia a un míting al Casino de Sants. Quan el carruatge amb cavalls anava pel carrer de la Creu Coberta, un grup de persones van començar a abocar escombraries als ulls dels animals i quan el carruatge es va haver d’aturar, va començar un tiroteig. Un dels trets va ferir Cambó, que va haver de ser atès a l’hospital i va sobreviure.