mossos esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 10 de desembre dos homes com a presumptes autors de deu robatoris amb força en habitatges, quatre dels quals a Barcelona. Tots els robatoris havien estat comesos entre la darrera setmana de novembre i la primera de desembre. Sempre utilitzaven al mateix “modus operandi” per entrar-hi, escalaven per la façana amb una gran agilitat i especialització. En diversos robatoris van arribar a enfilar-se fins a quatre metres per balconades i finestres. Posteriorment forçaven l’accés per entrar a l’habitatge.

Els homes de 21 i 24 anys, feia poc temps que havien arribat al país i tenien una intensa activitat delictiva. Finalment se’ls va poder detenir poc després de cometre un robatori en un pis de Castelldefels.  Una dotació policial, que formava part d’un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a l’interior dels domicilis de Castelldefels, va rebre un avís d’una alarma en un pis. Quan els agents s’hi van apropar, van comprovar que l’habitatge acabava de patit un robatori. Immediatament es va muntar un dispositiu per localitzar els lladres. Poc després una patrulla va localitzar els sospitosos, que durant l’escorcoll se’ls va trobar diners i objectes de valor que eren del pis que acabaven de forçar.

Posteriorment, es va esbrinar que els detinguts havien participat en nou robatoris més. Els detinguts van passar divendres passat, 13 de desembre, a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció 1 de Gavà, que va decretar el seu ingrés a presó.