Un suposat acte de vandalisme a Lesseps ha obligat a tancar preventivament aquesta estació de metro de la Línia 3 aquest divendres al vespre, quan un maquinista s’ha marejat després de patir els efectes d’un líquid, que algú presumptament ha dipositat a les cabines de dos combois de metro diferents, en un interval de mitja hora. Arran d’aquest fet, s’han avisat els Mossos, que han impedit a les 19.23 h l’accés al metro a Lesseps i Fontana. El cos, però, ha descartat que fos cap artefacte o substància explosiva i han recollit una ampolla de salfumant, que es podria correspondre amb el líquid trobat als combois. El servei s’ha acabat restablint de matinada, a la 1.56 h.

Ha estat un maquinista qui ha trobat el líquid sospitós en un comboi pels volts de dos quarts de cinc de la tarda. Fins dilluns, Lesseps és parada final de línia per obres, i és per això que, en arribar-hi, el conductor ha hagut de traslladar-se fins a l’altre extrem per iniciar el recorregut en sentit contrari. Ha estat en aquest impàs que ha vist la substància, s’hi ha acostat i se li han irritat els ulls.

Segons fonts de TMB, un altre maquinista s’ha trobat en una situació similar, però no n’ha resultat afectat, com tampoc cap passatger. Tots dos incidents, s’han produït amb poc més de mitja hora de diferència, la primera detecció del líquid, que es podria correspondre amb una ampolla de salfumant recollida pels agents, ha estat a les 16.25 h i la segona a les 17.07 h. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 17.56 h d’aquest divendres i ja han obert una investigació per esclarir els fets i localitzar els presumptes autors.

Fins a l’estació de Lesseps s’han traslladat efectius dels Mossos, Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana. Agents TEDAX han analitzat la substància i s’han trobat pots de salfumant a l’estació de Fontana. Fonts policials apunten que es tractaria d’un acte vandàlic.

Com a conseqüència de l’incident, el servei de la Línia 3 s’ha interromput entre Diagonal i Lesseps. Els autobusos especials que recorren el tram de la línia en obres, de Lesseps a Vall d’Hebron, han allargat el recorregut per cobrir les estacions afectades. El servei s’ha restablert a les 1.56 h de la matinada i aquest dissabte el metro funciona amb normalitat.