Casal Joves Prosperitat

El projecte de construcció d’un nou casal de joves a la Prosperitat va quedar bloquejat fa dos anys per una càrrega econòmica del terreny on s’ha de construir. La notícia va frenar les expectatives dels joves, que des de fa vuit anys esperen en uns barracons provisionals el nou equipament. Ara, un cop saldat el deute econòmic, el joves han hagut de salvar els obstacles d’uns pressupostos reajustats per la crisi sanitària. Finalment, les obres de construcció del futur casal acaben de sortir a licitació, amb un pressupost de 4 milions d’euros.

Noves instal·lacions i espais insonoritzats

Superats tots els inconvenients, els joves aconseguiran un nou edifici de 1.347,38 metres quadrats, de planta baixa més un pis. El futur casal inclou oficines, aules per als tallers, una sala polivalent, bucs d’assaig i un plató. Feia dos anys que els joves i les entitats del barri ja havien definit el nou equipament en un concurs d’idees amb molta participació. A banda d’ampliar els espais, els joves també tindran un casal amb unes instal·lacions adaptades a les activitats i tallers que organitzen, amb espais insonoritzats.

Un equipament molt reivindicat

El casal és un espai històricament reivindicat pels joves de la Prosperitat. El reclamen des del 2010, quan l’Ajuntament va tancar el local que tenien al carrer de Joaquim Valls per les denúncies veïnals de soroll. Els joves es van traslladar al 2012 a uns mòduls de lloguer que ara ja tenen els dies comptats.