La biblioteca de Sarrià finalment es farà realitat, després de 20 anys de lluita veïnal per fer-la possible. Aquest dimecres s’han licitat les obres amb un pressupost de 14,6 milions d’euros. El termini de presentació de les ofertes de les constructores és fins al 15 de gener i es preveu que les obres durin dos anys.

Més de 5.000 metres quadrats

L’equipament es construirà en un solar de la plaça de Sarrià i constarà d’una biblioteca i de les oficines del districte de Sarrià – Sant Gervasi, que ara estan al carrer d’Anglí. El projecte de l’equipament  es va presentar el 2017: tindrà gairebé 5.300 metres quadrats i haurà de complir amb mesures sostenibles amb el medi ambient.

Un projecte molt posposat

La primera data de construcció de la biblioteca de Sarrià que va donar l’Ajuntament va ser el gener del 2018, però la licitació es va aturar. Posteriorment, el districte de Sarrià – Sant Gervasi va anunciar que la licitació es faria el març del 2020, però es va posposar en aquest cas a causa de la covid-19. L’últim que se sabia, fa dos mesos, és que la licitació no es faria aquest any per la situació del coronavirus, sinó que es faria el 2021, però finalment els terminis s’han avançat uns mesos.

20 anys reclamant la biblioteca

L’associació de veïns de Sarrià ha liderat la petició al barri des de fa dues dècades, des que va desaparèixer l’antiga biblioteca que hi havia a la plaça de Sarrià, ja fa més de 20 anys. Aquest equipament és la reivindicació principal de l’associació de veïns, en un dels districtes de la ciutat amb més densitat de centres educatius de tot Europa.