Joan Llinares, que va ser director general del Palau de la Música en substitució de Millet i que actualment és gerent de recursos de l’Ajuntament, ha explicat que ell ocupava el despatx de Montull i que un dia del mes de juny del 2010 va sentir que sonava un telèfon amagat en un calaix de la seva taula. En agafar-lo, una veu, diu, es va identificar com a Felip Puig que li preguntava si ja estava tot clar sobre el conveni que hi havia entre el Palau i la Fundació Trias Fargas. Un conveni, que segons va declarar l’extresorer de CDC, Daniel Osácar, corresponien a tasques per difondre la cultura catalana en ajuntaments.

Durant la seva declaració com a testimoni, el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled li ha mostrat un document que precisament va trobar el mateix Llinares al Palau. Es tracta d’un quadre que detallava les xifres de diners del 2008 en què relacionava “cobraments de Ferrovial”, “Pagaments a Daniel”, que com van declarar Millet i Montull, correspon a l’extresorer de CDC, Daniel Osácar, “Cobraments a G.P.O” i “Cobrament Fundació”. Aquest document, segons la fiscalia i l’acusació popular, fa referència a les presumptes comissions que Ferrovial pagava a Convergència a través del Palau a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

L’advocat de l’acusació popular, Àlex Solà, li ha preguntat sobre el fet que el Consorci del Palau no presentés acusació contra Convergència en el judici. Sobre això Llinares ha dit que “des del meu punt de vista això anava a generar un dany al Palau de la Música, perquè passava de ser víctima a encobridora. Em semblava molt greu i així ho vaig explicar”. 

Millet i Montull hauran d’assistir a totes les sessions 

El Tribunal que jutja l’espoli del Palau ha denegat les peticions de les defenses de Millet i Montull d’absentar-se de la resta de sessions per raons mèdiques. Tots dos han estat examinats per un metge forense i segons els informes no es preveu que els estats de salut de tots dos s’agreugin per assistir al judici. En aquest sentit, l’advocat de Daniel Osácar ha dit: “Si es tracta de cardiopatia, Osácar també té marcapassos. Si és de pastilles, ell pren més que els dos junts. Si és per edat, ell és el més venerable”, ha argumentat amb ironia.