Ha estat la primera aparició pública d'Ester Quintana des que un projectil li va destrossar l'ull. Visiblement nerviosa i envoltada d'un núvol de càmeres, ha volgut agrair totes les mostres de suport que ha rebut fins ara. ESTER QUINTANA "Gràcies a tots els ciutadans pel seu suport i el seu ajut en aportar testimonis i proves. Si us plau, no pareu de fer-ho perquè s'ha de fer justícia." I poc més, ràpidament la seva advocada ha agafat el relleu. I ho ha fet per criticar les paraules d'ahir de Felip Puig, en què assegurava que els Mossos no tenen la culpa de res. LAIA SERRA, advocada d'Ester Quintana "L'Ester des del primer moment se sent profundament dolguda. No només tens aquest greuge en la teva persona si no que públicament s'està qüestionant que tu estàs dient la veritat." Davant el jutge, Ester Quintana ha explicat la seva versió dels fets: que el dia de la vaga ella era al mig del passeig de Gràcia, i en plena càrrega policial va rebre l'impacte d'un projectil. I tot això hores després que hagin aparegut noves imatges de l'actuació dels Mossos al voltant de la plaça de Catalunya. És el cas d'un vídeo que ha pogut recuperar BTV. En el vídeo es veu un agent disparant cap a la zona on era Ester Quintana amb el mateix fusell que serveix per llançar pilotes de goma. Segons Interior, però, només eren salves, és a dir, trets sense càrrega. El segon vídeo és d'un mitjà internacional. Hi apareix un antiavalot disparant un projectil d'escuma cap a la mateixa zona. I correspon més o menys a l'hora en què Ester Quintana va resultar ferida. FELIP PUIG, conseller d'Interior en funcions "Reafirmem l'informe que tenim. En un cas es veuen disparaments de salves amb l'escopeta llançadora grossa que ja estaven més que identificats al passeig de Gràcia i per tant sense projectil, en l'altre cas es tracta d'un tret de llançadora que ja estava en el informe, per tant tampoc noés possible que hagi incidit a la zona on es va produir la lesió de la senyora Quintana." La setmana que ve, Quintana aportarà més vídeos com aquest a la causa. De moment, el jutge està revisant les imatges de les càmeres de seguretat per esclarir exactament què va passar.

Ester Quintana ha reiterat la seva versió dels fets davant el jutge que li ha pres declaració. Quintana continua defensant que va perdre l’ull com a conseqüència de les càrregues que van tenir lloc el 14 de novembre passat, després de la manifestació de la vaga general, al passeig de Gràcia. La dona ha explicat en la seva declaració que algun projectil li va impactar a l’ull que ha perdut.

En sortir de la Ciutat de la Justícia, la seva advocada ha afirmat que tant l’Ester com el seu entorn estan sorpresos que Puig continuï negant que es va carregar a la zona. Quintana ha agraït el suport ciutadà que ha rebut durant les darreres setmanes i ha demanat a qui tingui informació, fotografies o vídeos que li facin arribar qualsevol prova.