És la primera persona que ha acudit a la comissaria, un usuari de Renfe que passa habitualment per l'estació de Sants. SAMMY FONSECA "He venido a denunciar que me han robado la cartera y siempre paso por la estación de Sants y puse la denuncia porque lo tengo cerca." Al contrari que en altres comissaries, aquí no hi ha recepció ni sales d'espera. La denúncia es posa directament al taulell de l'entrada. Només en casos de delictes en què s'hagi de protegir la identitat del denunciant se'ls atendrà en una sala interior. RAMON TOMÀS, cap de la comissaria de Sants-Montjuïc "Guanyem una miqueta de temps i una miqueta de qualitat. La persona no haurà d'explicar dues vegades què és el que li ha passat i tampoc no col·lapsarem una oficina interior en la qual possiblement només hi podria haver una persona." En unes instal·lacions per les quals passen cada dia 190.000 persones, els Mossos d'Esquadra preveuen que s'hi atendran sobretot turistes i usuaris del transport públic. La comissaria obre 14 hores al dia, des de les 8 del matí i fins a les 10 de la nit, les hores en què hi ha més volum de passatgers a l'estació de Sants. Els dissabtes, diumenges i festius obre de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de nou del vespre. GUILLEM LAPORTA "Les estacions de tren importants, de les ciutats importants, sempre són dels punts més calents de la ciutat." JAUME LAIOLA "Ens trobem també amb utensilis, amb maletes, amb coses que han estat sostretes allí i és interessant la proximitat." Les instal·lacions reobren, quatre anys després que es tanquessin, fruit d'un acord amb Adif, que ha cedit l'espai. Segons les previsions de la policia, s'hi denunciaran sobretot furts i robatoris. Per investigar els delictes que s'hagin comès a l'estació, Adif els donarà accés a les imatges de les càmeres de seguretat.

En una estació en què passen 190.000 persones cada dia, els Mossos d’Esquadra preveuen que s’hi denunciaran sobretot furts i robatoris, i que els principals usuaris en seran sobretot turistes i aquells qui viatgen en transport públic. Per fer la tasca més fàcil, i a diferència del que passa a la resta de comissaries,  les denúncies es recullen directament al taulell de l’entrada, sense que calgui passar per recepció. En els casos de delictes en què s’hagi de protegir la identitat del denunciant, se’ls atendrà en una sala interior.

La comissaria està en funcionament durant les hores amb més volum de passatgers a l’estació de Sants, des de les 8 del matí i fins a les 10 de la nit de dilluns a divendres. Els dissabtes, diumenges i festius obre de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de nou del vespre. La reobertura de les instal·lacions és fruit d’un acord amb Adif, que ha cedit l’espai. També se cediran a la policia catalana les imatges de les càmeres de seguretat per tal d’investigar els delictes que s’hagin comès a l’estació.