El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, espera que la reacció a la sentència del judici del procés no sigui ni “excessiva”, ni “sobreactuada”. Lesmes s’hi ha referit aquest dilluns a Barcelona, en la inauguració del curs 2019-2020 de l’Escola Judicial, amb seu a Collserola. En una atenció a periodistes, tampoc no ha concretat la data per a la sentència, però ha reiterat que arribarà la primera quinzena d’octubre.

Amb tot, Lesmes ha dit que entén que la sentència pugui generar rebuig i protestes, però confia que s’accepti el resultat d’un judici “amb totes les garanties”. El president del Suprem ha visitat la ciutat quan totes les mirades ja s’enfoquen en la sentència imminent de l’alt tribunal als 12 líders independentistes i, també, després de la polèmica pel possible ús de gas pebre per part dels Mossos d’Esquadra en cas d’aldarulls.

Lesmes ha estat l’encarregat de presidir l’acte inaugural del curs acadèmic 2019-2020 de l’Escola Judicial. Comencen estudis 134 dones i 54 homes ─188 alumnes en total ─ que formen la 70a promoció del centre. Ara els toca aprendre’s la teoria, després superar la fase pràctica i, finalment, rebre un despatx com a jutges i jutgesses.