El Full Dominical de la diòcesi de Barcelona es va crear el 1981 i va ser el primer en tot l’Estat espanyol. Seguint amb la idea de ser un full dominical pioner, pretenen arribar a més gent, especialment els joves, i per això són els primers a incorporar-hi les noves tecnologies de la informació.

L‘actualització del Full Dominical ha estat la primera en 20 anys i l’ha dut a terme la universitat de La Salle. S’ha renovat el disseny del Full Dominical i del web de l’Arquebisbat de Barcelona i se n’han modernitzat els continguts, que ara són “més formatius que informatius”, tal com ha explicat el mateix Lluís Martínez Sistach en l’acte de presentació del nou Full Dominical.

El Full Dominical 2.0 ofereix la possibilitat de consultar codis QR i també gaudir d’imatges de realitat augmentada, gràcies a aplicacions informàtiques per a Android i Apple. A més, també permet veure obres d’art de l’Església, l’agenda d’activitats del bisbat o els vídeos amb què el bisbe es comunica amb els diocesans i que tenen enllaços web per a Twitter i Facebook. La tirada d’aquest primer Full Dominical 2.0 és de 55.000 exemplars i la previsió és que augmenti un 20% el nombre de vendes i que es dupliqui el nombre de visites del portal web.

Amb aquestes mesures l’Església vol modernitzar-se i adaptar-se a les noves formes de relacionar-se que ofereix la xarxa. Sistach creu que servirà per aplicar el pla pastoral, facilitar l’entrada a la nova evangelització de la gent que ha perdut la fe i, fins i tot, donar a conèixer el cristianisme a la gent que no el coneix. A més, l’Església ha encoratjat les noves generacions a ensenyar el funcionament de les noves tecnologies a la gent més gran i creu que hi haurà una bona col·laboració familiar entre avis i néts que ho farà possible.

El director general de La Salle, Miquel Àngel Barrabeig, ha explicat que les noves aplicacions per a dispositius mòbils també seran útils a l’hora de permetre l’accés a les activitats eclesiàstiques a persones amb minusvalideses.

Aquesta modernització de l’Església també l’ha dut a terme el mateix sant pare Benet XVI, que va fer el seu primer twitt la setmana passada. El cardenal arquebisbe de Barcelona ja n’ha fet 484.