El setembre de 1997 els alumnes del Turó del Cargol van estrenar aquest edifici. I amb les primeres pluges van arribar les goteres. Les filtracions es produeixen en aquest pati. L'aigua penetra per les parets, finestres i xemeneies de ventilació i va a parar directament al menjador de l'escola. Ara fa molts dies que no plou, però les taques blanques al sostre en són el rastre. EVA MALLOL, mare i presidenta de l'AMPA "Arran d'uns tallers que vam fer, vam baixar a dinar aquí i la primera cosa que veiem és el menjador ple de galledes en punts on degotava aigua. No és normal que en un menjador escolar hi hagi tanta gotera." La direcció denuncia també que les filtracions van generar l'aparició de fongs i bacteris en aquest punt del menjador. Un problema que s'ha resolt provisionalment, però quan plogui podrien reaparèixer amb les goteres. L'escola confiava que la solució definitiva seria una reforma d'ampliació i millora pressupostada per a 2011. Acabat l'any el Consorci d'Educació de Barcelona els va comunicar que no hi havia diners. ELENA MARCOS, directora de l'Escola Turó del Cargol "Quan comenci a ploure amb les pluges de primavera, sobretot els més petits, han de passar a través de galledes d'aigua, han d'anar a buscar el menjar amb aigua que els hi va caient a sobre els coberts, els mestres mateixos que recollim el dinar de la finestra de la cuina també ens va caient aigua i pot haver-hi un accident." Per això han portat el cas al síndic de greuges. Des del Consorci confirmen que l'obra estava prevista, però que les retallades han obligat a prioritzar actuacions més urgents en altres centres, i de moment no hi ha data per a la reforma.

Les goteres afecten diferents parts de l’edifi, però és al menjador on són més accentuades. Segons l’escola hi ha més de 10 punts del sostre amb filtracions d’aigua i els alumnes han de dinar rodejats de galledes. L’aigua crea bassals que han de ser eixugats per evitar relliscades.

La direcció també es queixa que en alguns trams de parets es veuen afectats per infecció de microorganismes  (fongs i bacteris). En detectar-ne la presència van fer una desinfecció urgent de l’espai aplicant una solució d’alcohol i aigua. Posteriorment van tractar l’espai amb ozó. El problema dels fongs està resolt però podrien reaparèixer quan plogui i es tornin a reproduir goteres i humitats.

Des del Consorci d’Educació de Barcelona asseguren que haurien assumit aquesta actuació, però que no en van tenir coneixement. També confirmen que el 2011 es va pressupostar una obra RAM (Reformes d’Ampliació i Millora) per resoldre definitivament el problema, però les retallades van obligar a prioritzar altres actuacions més urgents a altres centres educatius.