L’Escola de la Concepció, situada a la Dreta de l’Eixample, té un projecte educatiu poc habitual. És una escola petita, d’una sola línia, que imparteix formació musical des de P3 fins a 6è. Dedica les mateixes hores a les matemàtiques que a la música. A més, han creat quatre “big bands” formades pels alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è.

Aquestes “big bands” ara estan en perill. El Consorci d’Educació ha comunicat a l’escola que no vol seguir aportant els 57.000 euros extres anuals que costa el projecte, ja que al·lega que és discriminatori respecte a altres centres públics. Ara el centre, a tocar del Conservatori Municipal i en una zona on hi ha diverses escoles de teatre, veu amenaçat el seu projecte singular.

Per la directora del centre, Núria Domingo, el projecte metodològic basat en la música és el tret distintiu de l’escola. Per això afirmen que no pensen renunciar-hi. Volen continuar oferint el mateix programa, ja que consideren que el projecte de les “big bands” està funcionant molt bé. Des del centre defensen que aquesta dotació dedicada a aquest projecte metodològic no és cap privilegi. I afirmen que no pot ser que vulguin posar fi al seu model quan és una metodologia que altres centres de la ciutat estan començant a implementar.

Malgrat les mancances d’espai i altres deficiències que té l’escola, aquesta és una de les més desitjades a la zona, precisament pel benefici contrastat que té la formació musical en els alumnes.

Des de l’AMPA expliquen que el finançament actual és menys de la meitat del que era fa cinc anys i demanen seure amb el Consorci per garantir el projecte de cara al curs vinent. Mireia Trias, presidenta de l’AMPA, assegura que estan oberts a altres vies de finançament però sobretot reclamen diàleg, per tal de trobar-hi una alternativa viable.

Des de l’escola consideren que el cost extra del projecte l’hauria de seguir assumint el Consorci. Confien que s’arribarà a una solució, com ja va passar el 2013, quan ja va haver-hi una retallada.