Alguns hospitals de Barcelona han superat totes les previsions. A l’Hospital Clínic, per exemple, els pacients han hagut d’esperar entre 12 hores i 1 dia aquests últims dies. A l’Hospital Universitari de Bellvitge, alguns infermers diuen que alguns pacients també han hagut d’esperar fins a 14 hores des d’aquest dilluns al matí. També altres hospitals del territori català s’estan veient afectats pel col·lapse de grip, com, per exemple, el Joan XXIII de Tarragona, l’Arnau de Vilanova de Lleida o el Trueta de Girona.

Aquesta situació es deu a què, aquests dies, Catalunya està patint el punt més crític de la grip. És per això que els sindicats del sector i els professionals sanitaris reclamen amb urgència que es reobrin tots els llits que es van tancar l’estiu passat. A més, creuen que caldria actuar amb previsió des de l’administració per evitar situacions extremes com la que s’està vivint aquests dies als hospitals catalans.

Les dades

La grip va arribar la setmana passada al seu punt més àlgid amb fins  a 444,6 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra representa un augment del 35% respecte a l’altra setmana, que la xifra era de  331 casos per cada 100.000. Des del començament de la temporada de la grip, ja s’han notificat  52 casos greus hospitalitzats confirmats de grip.