En Luis Alberto es prepara per a un dia de feina al bell mig de la Rambla, a l'altura del Liceu. Un dels espais que en el futur seran vetats per a les estàtues. Del canvi al tram de Santa Mònica, no en vol sentir a parlar. LUIS ALBERTO SILVA, estàtua humana "Con todo el respeto para el Sahara, aquello es el desierto! No hay nada!" El mateix rebuig és el que ahir van plantejar des de l'associació que les agrupa al plenari de Ciutat Vella. A la sessió, extraordinària i amb la Rambla com a punt principal, les estàtues van alertar que el trasllat pot ser l'inici del final. FABIÁN LÓPEZ, representant de les estàtues de la Rambla "Le pedimos que reconsideren esta desición de trasladarnos a Santa Mònica porque prácticamente es lo mismo que nos digan "váyanse". Yo sé que esta no es la intención, que la intención es mejorar, pero el resultado final va a ser ese." MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "La intenció és molt clara: el passeig està ple de moltes coses. La gent demana per les estàtues, per veure-us, per tant serà un lloc propi per les estàtues on esperem que n'hi hagin unes quantes i que la gent disfruti una al costat de l'altra." Des dels Amics de la Rambla, amb nova junta i president des de dimecres, també són partidaris de reordenar el tram central del passeig. Creuen, però, que la ubicació de les estàtues és encara un debat obert. JOAN OLIVERAS BAGUÉS, president dels Amics de la Rambla "Avui la Rambla és una cursa d'obstacles. En el qual la comfortabilitat no hi és per part de ningú jo crec en aquests moments. Ni pels que hi exerceixen activitat ni pels que visiten. Per tant, hem de ser capaços de trobar el millor emplaçament per les coses perquè hi hagi el benefici mutu." L'entitat és partidària de controlar més la qualitat de les estàtues pel valor cultural que aporten a la ciutat.

El representant de les estàtues de la Rambla, Fabián López, va expressar el rebuig al canvi d’ubicació durant el ple extradordinari del districte de Ciutat Vella, celebrat aquest dijous al vespre a petició dels grups de l’oposició. López va manifestar que  el trasllat representarà la desaparició d’aquestes figures del passeig barceloní. L’oposició també va qüestionar la decisió de moure les estàtues. En canvi, la regidora del districte, Mercè Homs, va defensar el canvi i va insistir en que la nova ubicació de les estàtues a la part de Santa Mònica és la més àmplia per no destorbar els vianants i que servirà per descongestionar la zona alta de la Rambla.

El trasllat de les estàtues va ser un dels temes debatuts al ple, en què es va presentar el pla d’intervenció de la Rambla, conegut com a Pla cor, criticat per l’oposició per no incloure-hi actuacions concretes.