L’enquesta també mostra dades com quela meitat de la població catalana d’entre 18 i  74 anys té excés de pes. Concretament, té sobrepès el 33% i el 15% té obesitat. Les taxes de sobrepès i obesitat de la població de sis a 12 anys són significativament més baixes, tant en nens com en nenes. Per exemple, en el cas de l’obesitat infantil ha passat del 35,2% el 2012 al 30,4% el 2014.

L’Enquesta de salut destaca l’augment de la població que té una vida massa sedentària, que passa del 17,7% de 2010 al 22% de 2014. Es constata que, entre les classes benestants i entre les persones més formades, els hàbits són més saludables i es beu menys, es fuma menys, es fa més esport i es menja més sa.

En la mateixa línia, només el 10% de la població menja cinc peces de fruita o verdura al dia. La proporció de persones que mengen una quantitat adequada de fruita o verdura augmenta entre les persones amb estudis superiors.

Millora de la prevenció

L’Enquesta de salut de 2014 també ha constatat que el 50% de la població es revisa periòdicament la pressió arterial i el 60%, el nivell de colesterol. El 90% ha visitat un professional de la salut durant el darrer any i el 60% ha consumit algun medicament durant els darrers dos dies.

El 83% de la població té una percepció positiva del seu estat de salut. El 31% té dolors o malestars i el 18% pateix depressió o ansietat. Els mals d’esquena, les artrosis, la pressió arterial o el colesterol elevat i la migranya són els problemes més freqüents entre els catalans.