Comprar una cervesa en ple carrer comença a ser missió impossible. I la plaça Reial n'és un bon exemple. Fins fa uns mesos era un punt habitual dels llauners. Però la pressió policial ha fet que el negoci deixi de ser rendible. Passa el mateix amb la venda a la manta. Només a Ciutat Vella, aquest estiu les denúncies per venda ambulant han pujat un 8,8%. De fet, ara la prioritat és localitzar els magatzems des d'on se'ls submnistra el material. Per exemple, durant les festes majors de Gràcia i de Sants, la Guàrdia Urbana van localitzar diversos locals on tenien 30.000 llaunes llestes per distribuir. Tot plegat ha fet baixar les trucades al 092 per venda ambulant. S'han reduït prop d'un 25%. També han disminuït a la meitat les queixes veïnals per consum d'alcohol al carrer. Ahir, l'alcalde va felicitat els agents per la feina feta i els va animar a continuar en la mateixa línia. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Saben que hi ha feina feta..." A més d'atacar la venda ambulant, una altra de les prioritats de la Guàrdia Urbana és el compliment de l'ordenança del civisme. Des del mes de juliol s'han posat un 32% més de denúncies per orinar al carrer.

En el període entre l’1 de juliol i el 25 d’agost, han disminuït un 48% les queixes per consum d’alcohol a Ciutat Vella, en espais com la rambla del Raval. D’altra banda, les sancions per orinar al carrer han augmentat un 33% respecte a l’any anterior.

Interior reforçarà la plantilla dels Mossos

Tot i que encara no se n’ha concretat la xifra, el conseller d’Interior, Felip Puig, ha assegurat que reforçarà la plantilla de Mossos a l’àrea metropolitana. L’objectiu de la conselleria és potenciar les àrees de seguretat pública i de policia de proximitat. A més dels nous membres del cos, Interior treurà 250 agents que fins ara feien feines de despatx i els posarà a patrullar pels carrers de tot Catalunya. Puig ho va concretar dimarts durant una reunió amb l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, a qui va prometre reforçar la seguretat en els punts més conflictius del municipi.