El Duke suma dues fugues en un any i quatre mesos. Aquest lloro gris cuavermell, encara jove, fa anar de corcoll la seva tenidora, Cristina Cabrera, que ha hagut de mobilitzar dos cops el veïnat de les Corts penjant cartells que oferien fins i tot recompensa per recuperar-lo. El “modus operandi” ha estat idèntic en totes dues ocasions: va aprofitar que la cistella de transport va quedar accidentalment oberta.

En la primera fugida, quan tot just tenia quatre mesos, el Duke va volar des del centre estètic de la Cristina, ubicat al carrer de Vallespir, fins a una palmera dels Jardins de Magalí, molt a prop, on va passar la nit. L’endemà, la Cristina va omplir el barri de cartells, fet que va permetre que una família el localitzés. En declaracions a betevé explica, satisfeta i agraïda, que és “un miracle” que hagi recuperat el Duke dues vegades i confirma que els cartells i les xarxes socials han estat molt útils.

El Duke, a la seva cistella de transport, després de la segona fugida

La segona escapada també acaba amb final feliç

En la seva segona escapada, fa un parell de setmanes, el Duke va fer cap al sud, a l’avinguda de Madrid. Tere Rodríguez, presidenta de l’Associació Protectora d’Animals Exòtics de Catalunya (APAEC), explica que van rebre l’avís que havien vist el lloro a les Corts, però que quan hi van arribar ja havia marxat volant. El van estar buscant tota la nit i, en no trobar-lo, van donar el servei per nul.

Dos dies després, una veïna de la rambla del Brasil, Núria Ibar, els va trucar per avisar que un lloro de cua vermella s’havia instal·lat al pati de casa seva: “Quan el vam veure de seguida li vam posar menjar, es va acostar sense problema”. Va beure molta aigua, va menjar poma i festucs i també picotejava les cadires. La Tere els va donar instruccions per telèfon per aconseguir retenir el Duke i evitar que marxés volant un altre cop.

“Ho van fer molt bé, perquè agafar el lloro amb la mà els feia respecte”, però “el van saber distreure fins que vam arribar”, explica la Tere. Una captura ràpida per part dels professionals va posar punt final a la segona fuga del Duke. I, per ara, l’última.

La Núria i la Cristina es retroben amb el Duke

Aquest dimecres, la Cristina ha tornat amb el Duke a casa de la Núria per fer una retrobada i donar-li les gràcies. Ja ha despenjat alguns cartells i ara estudia com fer més segura la cistella de transport del Duke per evitar una tercera fugida.

600 animals exòtics recuperats al mes, 15 dels quals són lloros

APAEC gestiona la recollida de tots els animals exòtics perduts, maltractats, abandonats o comissats que hi ha a Barcelona. En recullen una mitjana de 600 al mes i una quinzena aproximadament són lloros.

Lloros recuperats a la Protectora d’Animals Exòtics de Catalunya

L’entitat demana que els tenidors posin xip als animals per poder-los identificar si es perden. En el cas dels lloros en concret, expliquen que, un cop els recuperen, s’esperen tres mesos per veure si algú els reclama i entren en procés d’adopció.