El matí ha estat frenètic en aquesta cansaladeria. I és que avui els productes que no poden faltar a taula són la botifarra d'ou i els llardons. LURDES FILIBERTO "Vinc a buscar botifarra d’ou, llardons i altres coses però sobretot la botifarra d’ou perquè el Dijous Gras a casa se celebra." ADELA ALADRO "Botifarra d’ou, que m’agrada molt cada any vinc a buscar-la." El Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona calcula vendre avui 220 quilos de botifarra. La que té més èxit és la d'ou. PRÒSPER PUIG, propietari de la Cansaladeria Puig "La clàssica és la top , es la que s’ha venut sempre i és la que agrada més. Aquest any hem fet la de ceba caramelitzada, una de llardons i una de bolets, de ceps i moixernons" Hi ha un altre clàssic indispensable. CARLES AGUT "Seguint la tradició hem de comprar la coca de llardons, cada any la comprem i aquest any no és una excepció". PATRICIA JIMÉNEZ, responsable del Forn del Passeig "Al ser un dia de cada dia sí que hi ha tradició de celebrar-ho però no es reuneix molta gent, la venta habitual és de venta petitona." Hi ha, però, qui es mira la tradició amb cert recel. SÍLVIA VIVES "Totes aquestes coses engreixen, els llardons són porc i la botifarra, un dia vale i ja està i prou" Per d'altres, en canvi, segueix sent una temptació irrenunciable.

El Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona calcula vendre aquest dijous 220 quilos de botifarra. La que té més èxit és la d’ou. A la Cansaladeria Puig, al barri de Sant Andreu, han optat per fer-ne d’altres varietats, com la de “ceba caramel·litzada, llardons, ceps i moixernons”, tal com explica el propietari de l’establiment, Pròsper Puig. La majoria de clients, però, prefereix la clàssica.

Les pastisseries també s’han omplert de llaminers. Segons la responsable del Forn del Passeig, Patricia Jiménez, “en tractar-se d’un dia entre setmana sí que hi ha tradició de celebrar-ho, però no es reuneix molta gent, per tant, les coques de llardons que tenen més sortida són les individuals”.

Als mercats municipals es fan tota mena d’activitats per celebrar el Dijous Gras. Al del Ninot i al de Ciutat Meridiana s’hi organitzen concursos de truites. I als centres cívics s’hi fan festes com la del Parc Sandaru, que ha programat Els dijous… quins ous. Una jornada gastronòmica en què els participants han de cuinar un plat que porti ou.