Aquest dimarts és el Dia Internacional de les Dones, jornada durant la qual s’ha conegut que el 30 % de les dones de la ciutat han patit almenys una agressió masclista greu. Mercè Claramunt, advocada del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ha ampliat aquestes dada, en una entrevista a BTV, i ha posat de manifest que “les barcelonines que pateixen agressions masclistes estan revictimitzades pel sistema juridicopenal”.

Claramunt ha explicat que només el 20 % d’aquestes dones decideixen posar una denúncia i, d’elles, només un 1 % ho fan acompanyades d’un lletrat. L’advocada ha dit que això afavoreix que tan sols el 15 % de les dones que denuncien aconsegueixin una ordre d’allunyament de l’agressor, mentre que a la resta de l’estat l’aconsegueixen un 57 % de les que ho fan. A més, Claramunt també ha admès que el partit judicial de Barcelona és força més lent que el d’altres territoris i ha explicat que “una barcelonina s’ha d’esperar entre vuit i nou mesos per aconseguir un judici ràpid, i a Aragó només dues o tres setmanes”.

Claramunt també ha reconegut que hi ha molts tipus de violència masclista i que “el masclisme es reinventa i la gent jove no en té consciència”, en relació amb l’ús de les xarxes socials, que, segons ella, faciliten un control “brutal” dels nois sobre les noies.