MIREN ETXEZARRETA, catedràtica d'Economia de la UAB "La pregunta clave es decir qué se está haciendo con la riqueza que se produce en un país. Y la riqueza que se produce llega para mantener a los ancianos de ahora y también para los ancianos en el futuro, si se distribuye como se tiene que distribuir".

Durant aquesta setmana diverses assemblees populars han organitzat protestes arreu de Catalunya contra la retallada de les pensions. Les mobilitzacions culminaran dissabte a la tarda amb una manifestació unitària i enllaçaran amb la jornada de protestes i la vaga general convocada pel 27 de gener per la CNT.

Consideren que abans d’allargar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, s’haurien de reformar les polítiques d’ocupació i reduir la precarietat laboral. Des de l’Assemblea de Barcelona asseguren que hi ha diners per garantir les pensions dels més grans si es redistribuís correctament la riquesa que genera el país.

La mobilització central unitària a Barcelona està convocada pel proper dissabte 22, a les cinc de la tarda, a la plaça de Sants.