NEUS MUNTÉ, consellera de Benestar Social i Família "Hi ha molts països que amb els anys estan milloren les seves condicions internes i estan treballant per tal de que els nens i nenes d'origen d'aquell país no hagin de marxar per les circumstàncies que estan patint aquell país. Anys enrere hi havia processos d'adopció internacional més senzills, més ràpids, que no pas els que s'estan produint en aquests moments."

A tot això cal sumar-hi el cas de Rússia, que ha vetat les adopcions a les famílies de l’Estat espanyol perquè aquí el matrimoni homosexual és legal. La crisi també ha pogut contribuir a aquesta baixada de les adopcions, tot i que el govern insisteix que no n’ha estat el motiu principal.

Segons el Departament de Benestar, a Catalunya hi ha uns 15.000 infants acollits i adoptats. L’any passat es van adoptar 673 infants i fins al juliol d’enguany només s’han s’ha produït 202 adopcions, un 30% menys que l’habitual que a 2012. Pel que fa al nombre d’acolliments, al juliol hi havia 958 infants acollits al nostre país.

Suport des de les escoles

D’altra banda, la consellera de Benestar i Familia, Neus Munté, juntament amb la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha presentat aquesta guia sobre l’acolliment i l’adopció que va dirigida als professionals del món educatiu. L’objectiu és reforçar l’atenció postadoptiva i de l’acolliment en l’àmbit escolar.